Bingo

Bingo is een populair gokspel dat tot voor kort vooral gespeeld werd in buurthuizen en dergelijke. Maar nu is er ook online bingo. Hetzelfde spel maar nu in een digitaal jasje. Niet langer is bingo voorbehouden aan de gepensioneerde medemens die met dit spel de verveling probeert te verdrijven. Met online bingo kun je elk moment dat je zelf wilt bingo spelen. Online bingo werkt hetzelfde als het echte bingo. Je krijgt digitaal een aantal kaarten waar nummers op staan. Deze nummers worden één voor één “voorgelezen” en als het nummer op een van de kaarten staat automatisch doorgestreept. Zijn alle nummers op je online bingo kaart doorgestreept en je bent de eerste dan win je de prijs. Omdat online bingo tegenwoordig ook gratis kan worden gespeeld, is dit een leuke manier om kennis te maken met spelletjes op het internet. Het kost je niets en je hebt ook nog de kans dat je een aardig bedragje wint. Omdat bingo een vriendelijke uitstraling heeft en een redelijk ongevaarlijke manier van gokken is, zal het online bingo de komende jaren ongetwijfeld nieuwe records gaan vestigen.

Op Google wordt er al vaker gezocht op de zoekterm “online bingo” dan op “online poker”, terwijl poker toch een van de meest populaire spelen is die op het internet aanwezig zijn.
Dit zegt wel iets over de grote vlucht die het online bingo heeft genomen. Uiteraard heeft de digitale versie van online bingo ook mogelijkheden die bij het echte bingo niet te verwezenlijken zijn. Zo worden de getallen automatisch doorgestreept, waardoor er geen fouten kunnen ontstaan doordat de getallen te snel worden opgelezen of verkeerd worden verstaan. Een fout die bij het echte bingo nog wel eens voorkomt en daarbij kan leiden tot teleurstellingen of onenigheid over de getallen die wel of niet zijn afgeroepen.