Online Poker

Het bekendste gokspel dat je in een online casino kunt spelen is ongetwijfeld online poker. Online poker is het eerste gokspel dat gedigitaliseerd werd en op Internet al snel een grote aanhang kreeg. Er zijn dan ook sites die zich volledig toeleggen op het online poker. De bekendste hiervan is wel Pokerstars. Miljoenmijn deelnemers spelen hier dagelijks online poker met elkaar. Er zijn allerlei soorten van mogelijkheden om te spelen. Bij het online poker is het zogenaamde Texas Hold'em het meest populaire spel. Iedereen krijgt twee kaarten gedeeld en dan is de eerste biedronde. Daarna volgen er drie kaarten in het midden (de Flop) weer een biedronde, dan nog een kaart en een biedronde en dan de laatste kaart (De River) en de laatste biedronde.

Bij het online poker gaat dit precies volgens deze regels. Wie na de laatste biedronde de beste combinatie van vijf kaarten heeft is de winnaar en ontvangt de pot. Er kan bij online poker aan cashtafels worden gespeeld. Je zet dan een bepaald bedrag in en de winnaar ontvangt de pot in echt geld. Elke ronde kun je dus winnen of verliezen. Er zijn ook toernooien. In ruil voor je inzet ontvang je dan een bepaald aantal fiches (bijvoorbeeld 3000) en hiermee speel je tot je ze kwijt bent of tot je de laatst overgebleven speler bent. Afhankelijk van de plaats die je hebt bereikt krijg je een geldbedrag uitgekeerd. Zeker voor de final table (de laatste negen of zes spelers) kan dit bedrag vele honderden malen de inzet overtreffen. Met online poker zijn dan ook al heel wat miljonairs gemaakt.
De populariteit van het online poker is zeker mede te danken aan het feit dat met een kleine inzet er toch grote bedragen zijn te winnen. Daarnaast is online poker geen 100% gokspel, door ervaring en het volgen van bepaalde regels zul je vaker winnen dan iemand die niet op de hoogte is van de ins en outs van het online poker.